دانلود پاورپوینت فناوری آنتنهای هوشمنددر این بخش پاورپوینت فناوری آنتنهای هوشمند در 23 اسلاید برای دانلود قرار داده شده است. در ذیل فهرست مطالب و همچنین پیشنمایشی از آن آورده شده است.
فهرست مطالب:
|
برنامه هفتگی مدرسه-طرح دانش آموز(3)-لایه باز-PSD-فتوشاپبرنامه هفتگی مدرسه-طرح دانش آموز(3)-لایه باز-PSD-فتوشاپ قابل ویرایش در فتوشاپ/با کیفیت/در قطع A4 |
حل مشکل تاچ سونی بعد از فلش Neo L Touch Fix After Flashحل مشکل تاچ سونی بعد از فلش Neo L Touch Fix After Flash
قابل رایت با باکس SETOOL
100در صد تظمینی |
ارزیابی صفات زراعی در لاین های M3 حاصل از القای موتاسیون با اشعه گاما در کلزا (Brassica napus L.)
عنوان صفحه فهرست مطالب.........................................................................................................................................................هشت 2- 5- ارقام کلزا از نظر تیپ رشد.. 8 2- 6- اهمیت و جایگاه کلزا در ایران.. 8 2- 7- سطح زیر کشت، تولید و عملکرد کلزا در جهان و ایران.. 9 2-8- ترکیب شیمیایی دانه کلزا.. 10
2- 13-روشهای اصلاحی در کلزا.. 17 2-14-1- جهشزاهای شیمیایی.. 18 2-14-4-موارد استفاده از بهنژادی جهشی.. 20 2-15 -2-اصلاح برای بهبود کیفیت روغن.. 22 2-15-3-اصلاح برای کیفیت کنجاله بذر.. 22 2-15-5-اصلاح برای مقاومت به بیماریها و آفات.. 23 2-16- تجزیه تحلیلهای چند متغیره.. 24 2-16- 2- رگرسیون گام به گام.. 25 2-16-3- تجزیه و تحلیل ضرایب مسیر.. 26
3-3- مواد ژنتیکی و طرح آماری مورد استفاده.. 31 3-4- خصوصیات مورد برررسی و نحوه اندازهگیری آنها.. 31 4-1- تجزیه واریانس و مقایسه میانگین ها.. 34 4-1-5- تعداد غلاف در بوته.. 39 4-1-6- تعداد دانه در غلاف.. 40 4-1-7- عملکرد دانه در بوته.. 40 فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادات. 52 چکیده انگلیسی............................................................................................................................................................66
فهرست جداولعنوان صفحه جدول 2-1- مقایسه ترکیبات روغن در برخی گیاهان زراعی دانه روغنی.......................................................................7 جدول 2-2- برخی خصوصیات ارقام بهاره کلزا............................................................................................................8 جدول 2-3 - ترکیب اسیدهای چرب روغن کلزا..........................................................................................................11 جدول 2–4- مراحل رشد و نموکلزا.............................................................................................................................16 جدول 3-1- امید ریاضی تجزیه واریانس طرح لاتیس ساده..........................................................................................32 جدول 3-2- امید ریاضی مربوط به منابع تغییرات بر اساس طرح بلوک کامل تصادفی...................................................33 جدول 4-1- آمار توصیفی صفات مختلف زراعی برای لاینهای کلزا در شرایط مزرعه...............................................35 جدول 4-2- نتایج تجزیه واریانس عملکرد، اجزای عملکرد و سایر صفات زراعی لاین های کلزا بر اساس طرح لاتیس ساده............................................................................................................................................................................36 جدول 4-3- نتایج تجزیه واریانس عملکرد، اجزای عملکرد و سایر صفات زراعی لاین های کلزا بر اساس طرح بلوک کامل تصادفی..............................................................................................................................................................37 جدول 4-4- میانگین عملکرد دانه و صفات زراعی لاین های مورد ارزیابی...................................................................42 جدول 4-5- ضرایب همبستگی ساده بین صفات مختلف لاینهای حاصل از موتاسیون با اشعه گاما در شرایط مزرعه...........................................................................................................................................................................45 جدول 4-6- نتایج رگرسیون مرحله ای برای عملکرد دانه در بوته به عنوان متغیر تابع در برابر سایر صفات......................47 جدول 4-7- نتایج تجزیه مسیر عملکرد دانه در لاینهای کلزا حاصل از موتاسیون با اشعه گاما.......................................49 جدول 4-8- نتایج تجزیه به عامل ها شامل بار عامل دوران یافته، نسبت واریانس توجیه شده و نسبت واریانس تجمعی توجیه شده در 100 لاین (94 لاین و 6 شاهد) کلزا در شرایط مزرعه.............................................................................50
چکیده کلزا (Brassica napus L.) به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دانه روغنی از لحاظ عملکرد دانه، میزان و کیفیت بالای روغن وکنجاله و سازگاری با شرایط آب و هوایی اکثر نقاط کشورمان از اهمیت شایانی برخوردار است. به منظور ارزیابی صفات زراعی در لاینهایM3 حاصل از القای موتاسیون و شناسایی لاینهای موتانت مطلوبدر کلزا، آزمایشی در سال زراعی 91-90 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، واقع در لورک نجف آباد به صورت طرح لاتیس ساده 10×10 با دو تکرار اجرا شد. در این آزمایش 94 لاین جهش یافته با دزهای 800، 1000 و1200 گری اشعه گاما بر روی ارقام ساریگل و RGS003 به همراه 6 ژنوتیپ شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت. صفات زراعی شامل روز تا گلدهی، روز تا رسیدگی، ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن هزار دانه و عملکرد دانه در بوته اندازهگیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که لاینها اختلاف بسیار معنیداری(p<0/01) برای همه صفات مورد مطالعه داشتند. این اختلاف معنیدار بیانگر وجود تنوع ژنتیکی زیاد بین لاینهای جهش یافتهبوده که به نوبهی خود نشان دهندهی امکان کارائی بالای انتخاب برای افزایش عملکرد و بهبود بقیه صفات میباشد. نتایج برآورد نشان داد که بیشترین وراثتپذیری متعلق به روز تا گلدهی (1/90%) و کمترین آن به وزن هزار دانه (8/10%) اختصاص داشت. تفاوت کمی بین ضرایب تغییرات فنوتیپی و ژنتیکی برای اکثر صفات مشاهده شد. نتایج همبستگی ساده بین صفات نشان داد که بین عملکرد دانه در بوته و صفات روز تا گلدهی، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه همبستگی مثبت و معنیداری وجود دارد. نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام برای عملکرد دانه به عنوان متغیر تابع در برابر سایر صفات نشان داد که روز تا گلدهی، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه 24 درصد از تنوع عملکرد دانه را توجیه نمودند. طبق نتایج تجزیه مسیر تعداد روز تا گلدهی بیشترین اثر مستقیم را بر عملکرد دانه داشت، در حالی که اثر غیرمستقیم آن از طریق وزن هزار دانه و تعداد دانه در غلاف ناچیز و مثبت بود. نتایج تجزیه به عاملها، 4 عامل را مشخص نمود که 72 درصد از تنوع کل را توجیه کرد. این عاملها به ترتیب عامل عملکرد بیولوژیک، عامل سرعت رشد، فنولوژی ومخزن نامیده شد. به طور کلی نتایج این بررسی نشان داد که تنوع ژنتیکی وسیعی در میان لاینهای مورد ارزیابی وجود دارد که میتوان از آن برای دستیابی به لاینهای مطلوب بهره جست. کلمات کلیدی: کلزا، القای موتاسیون، صفات زراعی، تنوع ژنتیکی، لاین جهشیافته
فصل اول مقدمه1-1- کلیات و اهمیت موضوعگیاهان دانه روغنی پس از غلات، دومین ذخایر غذایی جهان را تشکیل میدهند. این محصولات علاوه بر دارا بودن ذخایر غنی اسیدچرب، حاوی پروتئین نیز میباشند [26]. دانههای روغنی به دلیل تولید روغنهای با کیفیت بالا و درصد زیادی از اسیدهای چرب و مرغوب از اهمیت شایانی در تغذیه انسان برخوردارند [28، 77]. در حال حاضر، مصرف سرانه روغن خوراکی کشور بیش از 16 کیلوگرم برآورد شده است. لذا با توجه به جمعیت کشور، نیاز به حدود یک میلیون و دویست هزار تن روغن در سال میباشد که بیش از 90 درصد آن از طریق واردات تامین میشود [15]. به این لحاظ لزوم برنامهریزی بلند مدت و منسجم با هدف نیل به خودکفائی در تولید روغن خوراکی غیر قابل انکار خواهد بود. کلزا(Brassica napus L.) به عنوان یکی از مهمترین گیاهان روغنی برای کشت در شرایط آب و هوایی کشور مورد توجه قرار گرفته است. تولید جهانی روغن کلزا در مقایسه با دیگر روغنهای گیاهی در مقام سوم بعد از روغن سویا و نخل روغنی قرار دارد [85]. همچنین پس از استحصال روغن، کنجاله باقی مانده سرشار از پروتئین بوده و برای تغذیه دام مناسب است [28]. با توجه به اینکه در حال حاضر میزان روغن تولیدی در کشور ناچیز بوده و عمدتاً با کشت گیاهان سویا، آفتابگردان، پنبهدانه، بادامزمینی، زیتون و کنجد تامین میشود و همچنین با عنایت به اینکه همهساله مقدار قابل توجهی از زمینهای آبی و دیم کشور به منظور تقویت بنیه خاک، بدون کشت باقی میماند، لذا کلزا به ویژه نوع پاییزه آن با داشتن بیش از 40-45 درصد روغن در دانه و در حدود 25-35 درصد پروتئین در کنجاله، از لحاظ زراعی میتواند در تناوب با غلات که زراعت عمده کشور میباشد قرار گیرد و سهم قابل توجهی را در رفع کمبود روغن گیاهی مورد نیاز کشور ایفا کند [14، 17].
کلزا به سرما، کمآبی و شوری نسبتا متحمل است و به دلیل هزینه کمتر تولید و سهولت عملیات زراعی و عملکرد بیشتر روغن در واحد سطح نسبت به سایر دانههای روغنی مورد توجه میباشد [124، 150]. اصلاح عملکرد روغن کلزا هدف اصلی در اصلاح این گیاه محسوب میشود. برای این منظور، مرحله اول یک برنامه اصلاحی، بررسی تنوع ژنتیکیو ارزیابی صفات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی و زراعی به عنوان شاخص انتخاب در برنامههای بهبود عملکرد میباشد. روغن کلزا به طور عمده توسط عوامل ژنتیکی تعیین میشود ولی به مقدار قابل توجهی نیز تحت تاثیر شرایط محیطی قرار میگیرد [91]. القاء جهش، روشی مؤثر برای بهبود و توسعه تنوع ژنتیکی مورد نیاز اصلاحگران به ویژه برای صفاتی که تنوع ژنتیکی محدودی دارند، میباشد [52]. به طور کلی هدف از القاء جهش مصنوعی افزایش تنوع ژنتیکی، تغییر یک یا چند ژن و شکستن پیوستگی بین ژنهای مطلوب و نامطلوب میباشد. تاکنون، تعداد زیادی ارقام اصلاح شده به کمک برنامههای اصلاحی جهشزایی در گیاهان زراعی روغنی در سطح جهان آزاد شده است [64]. در همین ارتباط اصلاح به کمک جهشزایی در کلزا برای مقاومت به علفکش [93]، مقاومت به بیماریها [123،54]، به محتوای گلوکوزینولات کمتر [63،108]، بهبود کیفیت و محتوای روغن [150] بکار رفته است. در تایید سودمندی تنوع ژنتیکی القاء شده با جهشزایی در اصلاح گیاهان می توان به آمار بانک اطلاعات ارقام موتانت (Mutant Varieties Database) استناد نمود که تا سال 2011، تعداد 3088 رقم موتانت متعلق به 1700 گیاه زراعی به ثبت رسیده است [88]. شاید جهش بیشترین نقش را در اصلاح کلزا و آفتابگردان ایفا کرده باشند که در آنها جهشهای خودبخودی و القایی در ترکیب با روشهای اصلاح متداول برای تغییر ترکیب روغن و افزایش عملکرد به کار رفته است [53]. با توجه به اهمیت تنوع ژنتیکی در برنامه اصلاح نباتات، وجود معضلات ریزش دانه و حساسیت به آفات نظیر شته و کمبود تنوع گیاه کلزا برای صفات مزبور، مطالعه حاضر به تولید و ارزیابی لاینهای جهش یافته با هدف شناسایی موتانتهای مفید از لحاظ صفات زراعی اهتمام ورزیده است. |
دانلود پاورپوینت طرح و ساخت منبع تغذیهدر این بخش پاورپوینت طرح و ساخت منبع تغذیه در 25 اسلاید برای دانلود قرار داده شده است. در ذیل پیشنمایشی از آن آورده شده است. |